Bajecnazenska.cz

Chcete zdravé ledviny? Tímhle se nadlábněte!

chcete zdrave ledviny timhle se nadlabneteMěli jste někdy v minulosti, nebo snad máte problémy s ledvinami? Jak jistě víte, ledviny patří mezi jedny z nejdůležitějších orgánů v našem těle, a i přesto, že se dá žít pouze s jednou, jsou prakticky nenahraditelné. Proto je důležité dbát o své tělo tak, aby se nestalo, že budete muset žít s jednou, či hůře. A ke zdraví ledvin vám mohou dopomoci i tyto potraviny.

Odborníci na výživu tedy sestavily seznam produktů, které máte možná doma běžně v kuchyni, ale příliš často je nekonzumujete, nebo možná konzumujete, ale stále nevíte o jejich užitných vlastnostech. Tyto potraviny vám mohou dopomoci ke správnému fungování ledviny a zajištění jejich stálého zdraví. A o kterých potravinách mluvíme?

Máme-li zmínit první potraviny, nebo spíše soubor potravin, které máte jistě doma v lednici, pak mluvíme o zelené zelenině, mezi kterou patří například kopr, celer, fenykl a další. Přesně zelená zelenina dodá vašemu tělu potřebný přísun vitamínu A, který pomáhá rozpouštět ledvinové kameny a zmírňuje koliku, která je jistě pro každého člověka nepříjemná. Jestliže ale nepatříte mezi velké fanoušky zelené zeleniny, jistě vás potěší, že v „odborném“ a zdravém seznamu se objevuje také ovoce, jako jsou jablka. Myslíte si, že jablka jsou lepší, když je sníte bez slupky? Tak to jste na omylu, ty pravá a zdravá jablka jsou právě taková, která sníte se slupkou. A pokud se ptáte, kolik jablek by bylo optimální denně sníst, diktujeme číslo tři. Ovšem ne každý patří mezi vyznavače jablečných dnů. A i na tyto lidi berou odborníci ohled. Možná vám udělá radost, že ve zdravém seznamu se objevují i mořské plody – ryby, které dodají tělu stopové prvky, polonenasycené mastné kyseliny, vitamíny a bílkoviny, což má příznivý vliv na správné fungování ledvin.

Říkáte si, že byste spíš ještě nějaké to ovoce? No je to v rozporu, někteří lidé tvrdí, že například takový meloun je zelenina, jiní že ovoce. Tak či onak, i meloun je vysoce prospěšný vašemu tělu a ledvinám. Je to diuretikum, které pomáhá odstraňovat ledvinové soli a usnadňuje tak jejich funkci. V neposlední řadě do našeho seznamu patří i takový dýně, která dodává tělu potřebné vitamíny a její konzumace je zahrnuta v mnoha léčebných plánech lékařů. Předposlední potravina, která dokonale prospívá ledvinám, je šípek, ten pomáhá tělu (ledvinám) vyrovnat se s infekčními nemocemi.

A naposled, žitná mouka – bohatá na vitamíny a vlákninu. Urychluje trávení a látkovou výměnu. Nyní tedy už víte, které potraviny vaše ledviny potřebují, tak na nich nešetřete a dodejte jim je.



Klíčová slova: , , , ,

Leave a Comment

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!