Bajecnazenska.cz

Rychlý a jednoduchý recept: Rajská polévka

Přemýšlíte nad tím, že by bylo dobré zase jednou k obědu uvařit něco tradičního, jednoduchého, rychlého a přitom tak dobrého? Pokud ano, přinášíme vám recept na výbornou rajskou polévku, která zasytí celou vaší rodinu. Jak na to?

BUDETE POTŘEBOVAT (4 PORCE):
1) 2 lžíce olivového oleje
2) 2 cibule, nakrájené nahrubo
3) 6 stroužků česneku, hrubě nasekaných
4) 1 lžíci koření oregano
5) 2 bobkové listy
6) 3 snítky čerstvého tymiánu – případně můžete použít sušený tymián – 1 lžíce
7) 1 lžíci sušené bazalky
8) sůl, pepř, cukr podle chuti
9) 2 konzervy loupaných rajčat (400g)
10) 1-2 lžíce rajského protlaku
11) 500 ml kuřecího vývaru
12) 150 ml smetany nebo mléka

POSTUP PŘÍPRAVY:
Na pánev si připravíme olivový olej, na kterém lehce osmahneme cibuli při střední teplotě. Smažíme tak dlouho, dokud nezměkne (asi 15 minut). Cibulka by neměla být hnědá. Poté přidáme česnek, oregano, bobkový list, tymián, rozmarýn a bazalku a lehce promícháme tak, aby všechny ingredience nasákly olivový olej. Dochutíme solí, pepřem a cukrem.

Poté do směsi přidáme rajčata, která po změknutí můžeme „rozmíchat“. Následně směs zalijeme kuřecím vývarem a necháme chvíli pod pokličkou. Zvýšíme teplotu a přivedeme k varu. Až se nám polévka začne vařit, teplotu snížíme, sejmeme pokličku a dusíme asi po dobu 10 minut. Téměř hotovou polévku vezmeme mimo varnou desku, necháme mírně vychladnout, vyjmeme bobkový list a snítka tymiánu. Polévkové pyré lehce mixujeme v mixéru a poté znovu zahřejeme (nevaříme). Přidáme smetanu nebo mléka, podle chuti ještě přidáme cukr, sůl a pepř.

Přejeme dobrou chuť :-)



Leave a Comment

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!