Bajecnazenska.cz

Co jste možná netušili o mléčných výrobcích? 1. díl

co jste mozna netusili o mlecnych vyrobcichCo všechno vlastně víte o mléčných výrobcích? Víte, že jsou dobré pro děti, podporují jejich zdraví růst a vývoj kostí a navíc dobře chutnají. To však není všechno, mléčné výrobky totiž sebou přinášejí celou řadu dalších jak pozitivních, tak negativních vlastností. Které to jsou?

Nejdříve by bylo dobré si říci, které produkty řadíme mez mléčné výrobky. Je to např. mléko, jogurt, sýry, ale i takový kefír. A nad kefírem se můžeme pozastavit jako první. Kefír je vlastně fermentovaný mléčný nápoj, který je pro lidské tělo opravdu užitečný. Nejen že obsahuje vysoké množství vápníku a fosforu, ale také organické kyseliny Vápník a fosfor jsou základními prvky kostí, mozku a nervového systému. Dalo by se tedy říci, že právě kefírové produkty obsahují vyvážené množství toho, co člověk potřebuje.

A nyní k té negativní stránce. Pokud jste doposud slyšeli pověru o tom, že by měl či neměl člověk před spaním vypít sklenici kefíru, zbystřete. My doporučujeme pít kefír tak 2-3 hodiny před spaním, podle lékařů se nemusíte bát toho, že byste neusnuli, naopak vaše usínání by mělo být na vhodné úrovni a navíc během spánku se bude lépe vstřebávat vápník

Pojďme se ale zaměřit také na další produkt, který je lidem ještě mnohem více známý, než kefír Mléko. Mléko obsahuje vysoké množství vitamínu A, který podporuje zdravý zrak a kůži. Dále je plný vitamínu D, který je potřebný pro silné kosti a zároveň chrání tělo před UV zářením. Nakonec, mléko obsahuje také kyselinu listovou.

Pokud jste však zaslechli pověst, že dospělí lidé by se měli vyvarovat pití mléka, protože postupem věku tělo ztrácí schopnost trávit laktózu, nebojte se. Jedná se o čistý mýtus. Nesnášenlivost mléka, které způsobuje nadýmání, bolesti břicha nebo průjem, není spojená s věkem, nýbrž s genetickými rysy. Pokud od mala nemáte s mlékem problém, nemusíte se jej vzdávat vůbec.

V příštím díle si povíme něco o dalších mléčných výrobcích, jako jsou sýry nebo jogurty a jejich zdravotních výhodách a mýtech.



Klíčová slova: , , , ,

Leave a Comment

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!