Oslaďte si Vánoce kostkami ledové čokolády
Vánoce – to je čas, kdy je rodina pohromadě, peče se cukroví, rozbalují se dárky a užívá se příjemná atmosféra. Jak jistě víte, vánoční atmosféru vždy o trochu zlepšit mnoha způsoby. Jedním z nich je dobré jídlo. My pro vás máme nyní zajímavý recept na ledové čokoládové kostky, které udělají radost nejen vašim dětem, ale i příbuzným.
Tyto chutné čokoládové kostky, které si můžete vyrobit z pohodlí domova, se hodí jen tak na chuť, nebo si je můžete dát do mléka či ledové kávy. Děti s nimi určitě potěšíte ve chvíli, kdy jim je naservírujete k horkému kakau. Celý proces výroby ledových kostek trvá asi 15 minut. A jak je tedy vyrobit?
Co budete potřebovat k výrobě ledových čokoládových kostek?
• 1/2 šálku mléka
• 1/4 šálku vody
• 1 polévkovou lžíci neslazeného kakaového prášku
• 1/2 jedné lžičky krystalového cukru
• 3/4 šálku tmavých čokoládových lupínků
– pokud nemáte, můžete použít čokoládu na vaření
Postup výroby:
• Všechny suroviny smíchejte v hrnci dohromady a přiveďte k varu na mírném ohni. Nezapomínejte směs nepřetržitě míchat, dokud se čokoládové lupínky nebo čokoláda nerozpustí. Až bude vše v tekuté konzistenci, nalijte směs do zásobníku na ledové kostky a nechte přes noc zmrazit.
Jak lze ještě čokoládové kostky konzumovat?
Čokoládové kostky, jak již bylo řečeno, můžete použít pro řadu teplých i studených nápojů. Například můžete čokoládové kostky vhodit do studeného mléka a nechat rozehřát v mikrovlnce, nebo opačně – do mikrovlnky dáte pouze ohřát mléko a poté vhodíte studené kostky.
Pokud chcete další tip, můžete dát tři nebo čtyři kostky do mixéru společně s dvěma kopečky vanilkové zmrzliny a troškou mléka nebo kávy – díky rozmixování se vám vytvoří čokoládový koktejl, který podávejte se šlehačkou.