Zdravá snídaně v podobě vajíčkové pomazánky
Jistě všechny víme, že snídaně je nejdůležitější jídlo dne. Ptáte se proč? Protože právě snídaní naše tělo probouzíme a dáváme mu najevo, že musí začít fungovat. Je tedy velice důležité, co k snídani jíme. Musí se jednat o takovou stravu, která nám dodá energii, spoustu živin, vitamínů a prospěšných látek. A právě zdravou snídaní může být i vajíčková pomazánka.
My pro vás máme skvělý a jednoduchý recept, díky kterému rychle a jednoduše připravíte vajíčkovou pomazánku, která není tučná a zasytí vás na celé dopoledne. Vše, co budete potřebovat, je pouze 200 g pomazánkového másla, 80 g jemně strouhaného tvrdého sýra, 2 jarní cibulky nebo 1/2 svazku pažitky, sůl, čerstvě mletý pepř, 2 lžičky ostřejší hořčice, snítka tymiánu a 4 vejce.
Postup přípravy:
Vejce vložíme do studené osolené vody, uvedeme k varu a uvaříme natvrdo (8-10 minut). Uvařená vejce zchladíme pod proudem studené vody, oloupeme, rozpůlíme a bílky posekáme najemno. V míse rozmačkáme vidličkou uvařené žloutky, jemně strouhaný sýr, vmícháme pomazánkové máslo, hořčici, jemně usekanou cibulku, bílky a podle chuti osolíme a okořeníme pepřem a tymiánem. Podáváme na čerstvém chlebu s řeřichou.